TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi

Tarihçe

2016 yılında kurulmuş olan TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi, Türkiye'nin batısında Manisa ilinde bulunan yatılı bir fen lisesidir. Okulumuzda 35 öğretmen ve 4 yönetici ile 475 öğrenci bulunmaktadır. TOBB BKFL, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen öğrencilerin aynı zamanda okul yurdunda konaklayabildiği yatılı bir okuldur. Öğrencilerimiz ulusal sınavla seçilmekte olup, okulumuzun gerektirdiği puanlara sahip olmaları şarttır. Okulumuz öğretmenleri, yerel otoriteler ve okul yönetimi tarafından iş tecrübeleri, geçmiş projeleri ve geleceğe yönelik motivasyonları hakkında yapılan görüşmeler sonrasında belirlenmektedir. Dolayısıyla TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi'nin Türkiye'nin en iyi liselerinden biri olduğunu ve öğrencilerini sadece Türkiye'nin değil dünyanın en saygın ve prestijli üniversitelerine göndermeyi hedeflediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Okulumuzda 4 adet laboratuvar (Kimya, Biyoloji, Fizik ve Bilişim Teknolojileri), Kodlama Atölyesi, Kapalı Spor Salonu, Açık Futbol Sahası ve Basketbol Sahası, Kütüphane, Bilgi İşlem Odası, Konferans Salonu, Yemek Salonu, 16 derslik, öğretmenler odası ve yararlanabileceğiniz bir eko-kantin bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda öğrencilerimizin boş zamanlarında katılabilecekleri Erasmus+ Kulübü, EFP Kulübü (Ekolojik Ayak İzi Kulübü), Teknolojik İnovasyon Kulübü, Satranç Kulübü, Akıl Oyunları Kulübü, Spor Kulübü (tenis ve basketbol takımları dahil), Müzik Kulübü gibi kulüpler bulunmaktadır. Okulumuzun misyonu; Öğrencilerimizi demokratik ve katılımcı bir eğitim ortamında geçmişi bilen, bugünü yorumlayabilen, gelecekte topluma yön verebilecek bireyler olarak yetiştirerek yükseköğretim kurumlarına ve hayata hazırlamaktır. TOBB Bülent Koşmaz olarak en önemli hedeflerimizden biri hem okulumuzda hem de yerel halkta Avrupa Değerleri konusunda farkındalık yaratarak öğrencilerimizin, personelimizin ve okulumuzun Kültürlerarası Diyalog ve Enternasyonalizm kavramlarını deneyimlemelerini sağlamaktır.

History

TOBB Bülent Koşmaz Science High School is a boarding science high school situated in the western Turkish province of Manisa, which was established in 2016. Our school includes 475 students, 35 teachers, and 4 administrators. At TOBB BKFL, students from all parts of Turkey are welcome to reside in the school's hostel. Our students are chosen based on their performance on a national exam, and their results must meet our school's requirements. Our teachers are decided by local authorities and school management following interviews on their previous projects, work experiences, and future motivations. As a consequence, it is fair to state that TOBB Bülent Koşmaz Science High School is among the greatest high schools in Turkey and aims to place its graduates in the most respected and prestigious universities worldwide. You can benefit from our school's four laboratories—physics, chemistry, biology, and information technologies—a coding workshop, an indoor sports hall, an outdoor basketball court and football field, a library, an IT room, a conference hall, 16 classrooms, a teachers' lounge, and an environmentally friendly canteen. In addition, our school has clubs such as Erasmus+ Club, EFP Club (Ecological Footprint Club), Technological Innovation Club, Chess Club, Mind Games Club, Sports Club (including tennis and basketball teams), Music Club, which our students can join in their leisure time. Our school’s objective is to educate students in a democratic and participatory learning environment so they may become individuals who can lead society in the future, understand history, and interpret the present. This will prepare them for life after high school. One of our main objectives at TOBB Bülent Koşmaz is to ensure that our students, staff, and school experience the concepts of intercultural dialogue and internationalism to increase awareness of European Values in our community and at our school.